Over

Visie

Als mens bent u uniek. Gevormd door uw eigen levensomstandigheden, met uw eigen gevoelens en uw eigen manier van omgaan met anderen, uw eigen gedachten en uw eigen wijze waarop u in het leven staat.

In uzelf bevinden zich de mogelijkheden om te kunnen omgaan met dat wat op uw pad komt. Door deze mogelijkheden in uzelf te onderzoeken, ontdekt u welke mogelijkheden u bezit om dat waar u last van heeft te veranderen. Vervolgens kunt u besluiten deze mogelijkheden toe te gaan passen. Op uw tijd en op uw wijze.

Deze visie is terug te zien in het logo van de praktijk: De rups die zich, via zijn cocon ontwikkelt tot vlinder. Gedurende de begeleiding onderzoekt u uw gedachten, gevoel en gedrag binnen uzelf (gesymboliseerd door de cocon) en ontdekt u, gaandeweg, uw unieke manier om met dat wat op uw pad komt om te gaan (de ontwikkeling van binnen de cocon tot vlinder). Deze nieuwe kennis neemt u mee in uw verdere leven (de vlinder die uitvliegt).

De therapeut

Visie van Praktijk InZicht, afbeelding van de therapeut: Mieke Werner-Govers

Mieke woont in Huissen (Gelderland) en volgt de specialisatie tot integratief therapeut aan Academie Vesta te Overasselt. Na haar bachelor Psychologie is ze afgestudeerd als gedragswetenschapper aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. 

Gedurende en na deze opleiding heeft Mieke onder andere onderzoek gedaan naar angstoverdracht van ouders op hun kinderen en naar schermgebruik binnen gezinnen. Bovendien heeft ze een eerste opzet gemaakt voor het ontwikkelen van een vragenlijst voor het meten van ‘Zelfregie’ in de Geestelijke Gezondheidszorg en was ze betrokken bij het eerste onderzoek naar een gezamenlijk consult van een huisarts en een klinisch psycholoog/psychotherapeut. Wat haar met name aansprak was het praktische gedeelte van het onderzoek en de toepassing ervan in de praktijk. Haar wens is om een duurzame bijdrage te leveren aan het psychosociale welzijn van jongeren en volwassenen.

Om haar visie en wens gestalte te kunnen geven heeft Mieke besloten om de opleiding Integratieve Counseling en Psychotherapie te gaan volgen bij Academie Vesta en heeft zij vanaf september 2021 haar praktijk geopend in Huissen.